BU ICERIK SADECE UYELER TARAFINDAN OKUNABILIR
OKUYABILMEK ICIN LUTFEN UYE GIRISI YAPINIZ..!
Petro-savaş ortamında herkes safını tutmaya başladı ve savaş burnumuzun ucunda…
» Petro-savaş ortamında herkes safını tutmaya başladı ve savaş burnumuzun ucunda…
Evet, Petro-savaş ortamında herkes safını tutmaya başladı, Parantez içinde söyleyelim ki hiç bir ülke başka bir ülkeye çıkarı olmadan yadım etmez! Türkiye ise saha dışında top topluyor ve savaş burnumuzun ucunda… Ha patlayacak ha patlatacaklar ve de bundan en büyük zararı önce ülkemiz daha sonra bütün dünya savaşı olarak dünya zarar görecek… Birçok bizim gibi sorumsuz yönetime sahip veya bu işten sorumlu olan ülkeler sonlarını hazırlıyorlar… Kısaca dünya nüfusun yarısından fazlası yok olacak… daha sonra su savaşları başlayacak. Küresel ısınmanın yanı sıra nükûller faciada gündem gelecek, Tüm tarım alanları yok olması ile yiyecek ve barıma alanları sınırlı olacak buda e az 100 yıl sürecek… izden sonraki nesil nasıl olacağını şimdiden kestirmek zor. Şu var ki dünya ve ülkemiz kendine çeki düzen vermez ise; acı ama gerçek bu 1. ve 2. Dünya savaşından daha yıkıma sebep olacak. Evet, ama ülkemizi bunda haberi yok, çıkar için yönetenlerinde bundan haberleri yok tehlike içindeyiz… Ve de onları yöneten topluluklar hızlı bir şekilde senaryoları yapıp güncel halde sahneye koyuyor… Psikolojik algılama yöntemleri hızla kullanılıyor… Örnek olarak; İngiltere'ye bağlı Cebelitarık'ın süpertankere İspanyol karasularında el koyduğunu söyleyen İspanya Dışişleri Bakanı, ABD'nin Suriye'ye yönelik AB yaptırımlarını gerekçe göstererek İngiltere'den böyle bir talepte bulunduğunu belirttlmişti. İngiltere'ye bağlı Cebelitarık'ın Suriye'ye gittiği ve dolayısıyla AB yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle İran petrol tankerine el koymasının ardından, İngiltere Büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. İran, Suudi Arabistan'a doğru hareket halindeyken Basra Körfezi'nde bilinmeyen bir nedenle duran İngiltere'ye ait bir petrol tankerine müdahale edildiği yönündeki iddiaları yalanladı haberi…. Daha sonra İran ile İngiltere arasında Cebelitarık üzerinden yaşanan tanker krizi tırmanıyor. Haberi ile birlikte Tahran'dan Londra'ya, "Misillememizden korkmalısınız" uyarısı geldi. Haberi verildi. İşte bu haberlerin arkasında yatan olguları özetini yukarıda verdik… bundan sora bu haberlere hangi gözle bakacağınızı siz saygın okurlarımız karar verecekler… Bizden tarihe bir not düşmesi… Tehlikenin farkında mısınız? İyi okumalar….
UYARI:Eklenen Iceriklerin Tum Sorumlulugu Icerigi Ekleyen Editore Ait Olup Sitemiz Bu Konuda Herhangi Bir Sorumluluk Kabul Etmez
Okuyucu Yorumları
UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Foto Galeri TÜMÜ
Bakmadan Geçme
Videolar TÜMÜ
E-Posta Listemize Katılın
Üye Girişi
YAZARLAR Tüm Yazarlar
Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
NİCE BAYRAMLAR !!!
Hadi Önal
KURBAN BAYRAMI
Can PULAK
BAYRAM ÖNCESİ BODRUM
Zeki Sarıhan
HANIM KIRAR BARDAĞI KAZA OLUR…
Serendip Altındal
CANSIZ BEDENLER..
Son Yorumlar
Video Galeri Tümü
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
Hava Durumu

İçerik Yükleniyor...
Puan Durumu
Takımlar | O | G | B | M | A | Y | AV | P |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1.GALATASARAY A.Ş. | 36 | 30 | 5 | 1 | 91 | 31 | 60 | 95 |
2.FENERBAHÇE A.Ş. | 36 | 26 | 6 | 4 | 90 | 39 | 51 | 84 |
3.REEDER SAMSUNSPOR | 36 | 19 | 7 | 10 | 55 | 41 | 14 | 64 |
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. | 36 | 17 | 11 | 8 | 59 | 36 | 23 | 62 |
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 36 | 16 | 6 | 14 | 60 | 56 | 4 | 54 |
6.EYÜPSPOR | 36 | 15 | 8 | 13 | 52 | 47 | 5 | 53 |
7.TRABZONSPOR A.Ş. | 36 | 13 | 12 | 11 | 58 | 45 | 13 | 51 |
8.GÖZTEPE A.Ş. | 36 | 13 | 11 | 12 | 59 | 50 | 9 | 50 |
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 36 | 15 | 4 | 17 | 52 | 58 | -6 | 49 |
10.KASIMPAŞA A.Ş. | 36 | 11 | 14 | 11 | 62 | 63 | -1 | 47 |
11.TÜMOSAN KONYASPOR | 36 | 13 | 7 | 16 | 45 | 50 | -5 | 46 |
12.CORENDON ALANYASPOR | 36 | 12 | 9 | 15 | 43 | 50 | -7 | 45 |
13.BELLONA KAYSERİSPOR | 36 | 11 | 12 | 13 | 45 | 57 | -12 | 45 |
14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 36 | 12 | 9 | 15 | 45 | 50 | -5 | 45 |
15.ONVO ANTALYASPOR | 36 | 12 | 8 | 16 | 37 | 62 | -25 | 44 |
16.SİPAY BODRUM FK | 36 | 9 | 10 | 17 | 26 | 43 | -17 | 37 |
17.NET GLOBAL SİVASSPOR | 36 | 9 | 8 | 19 | 44 | 60 | -16 | 35 |
18.ATAKAŞ HATAYSPOR | 36 | 6 | 8 | 22 | 47 | 74 | -27 | 26 |
19.ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 36 | 3 | 5 | 28 | 34 | 92 | -58 | 2 |
Çok Okunanlar
Bu web sitesi, en iyi deneyimi sağlamak için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik Politikamızı Ve Yayın İlkelerimizi okuyunuz.
Sanal Yorum, Eleştiri, TV Gazetesi
KAPAT
ABD ve Müttefiklerin Gelecek Savaş Algısı
“Müttefikler Kendilerini Kurtarmalı” Söyleminin Geopolitik Yansımaları; ABD'nin uluslararası arena üzerindeki etkisi ve liderlik rolü, II. Dünya Savaşı'ndan sonra inşa edilen dünya düzeninin temel taşlarından biri olmuştur. Ancak bu düzen, son yıllarda büyük bir sarsıntı yaşamaktadır. Özellikle Donald Trump'ın başkanlık döneminde ABD'nin müttefiklere yönelik politikaları, küresel işbirliği mekanizmalarına yönelik tehditler ve uluslararası organizasyonlardan çekilme kararları, sadece Amerika'nın değil, aynı zamanda dünya düzeninin geleceğini de sorgulanır hale getirmiştir.
Bu teknoloji çağında Önceleri unutmadık sorumlu arıyorsanız aynaya bakınız… Eskiden Neredeydiniz Şimdi neredesiniz Bu Ne, Bu Ne Lahana Turşusu?
Bu teknoloji çağında Önceleri unutmadık sorumlu arıyorsanız aynaya bakınız… Önce Ek deki Videoya bakınız Kara ses AK partin temellerini atıldığı AB ülkesinden birde oluşumun aktarıyor... Bunları uttunuz mu? Siyasetçiler bunu unuttu veya unutturmaya çalışıyorlar... İşte istihbarat oyunları... Ve de Bir Türk Deyiminin Anlamı ve Güncel Bağlamı...
Çocukların Haklarının Korunması ve Hesap Verebilirlik
Çocuklar, toplumun en savunmasız bireyleridir ve onların güvenliğini sağlamak, her bireyin ve kurumun sorumluluğu altındadır. Çocuklara yönelik istismar olayları, ne şekilde ya da nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, tüm toplumun acil bir şekilde müdahale etmesi gereken bir sorundur.
Batı Bloğunun Algılama Mesajı: Jeopolitiğin Dönüşü
Bilmeden öğrenmeden önlem alamayız işte algılama haberleri öyle bir şeydir ki, nasıl algılama yaptıklarını bu değişen savaş evresinde öğrenmemiz gerekir. Bilinçli olarak okumanız tavsiye ediyoruz, “reklamın her türü mübahtır” denir ama biz reklam yapmıyoruz yapılan yanlış algılamaları yorumsuz vermeye çalışıyoruz yorumu sizlere bırakıyoruz… Bu çerçevede Küresel Güç Dengelerinde Yeni Bir Dönem: Son yıllarda dünya politik sahnesinde meydana gelen önemli olaylar, jeopolitiğin yeniden şekillenişini ve Batı Bloğu'nun bu dönüşüm karşısındaki konumunu bir kez daha gündeme taşıdı. Siyasi ve ekonomik güç dengelerinin değişimi, uluslararası ilişkilerdeki aktörlerin stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oluyor. Batı Bloğu'nun algılama mesajı, bu yeniden şekillenen jeopolitik ortamın bir analizini yapmak ve güçlü bir pozisyon almak için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Küresel Sayısal Forum: Yapay Zeka ve Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Yeni Ufuklar
Rusya'nın ev sahipliği yaptığı forumda dijital dönüşümün yeni boyutları: Küresel Sayısal Forum, dijital çağın hızla değişen dinamiklerini ele alarak yapay zeka (AI) ve bilgi ve iletişim teknolojileri (ICT) alanlarında yeni ufuklar açmayı hedefleyen uluslararası bir platformdur. Bu yıl Rusya'da düzenlenecek forum, katılımcıların sektör liderlerinden, akademisyenlerden ve politika yapıcılardan en yeni teknolojik gelişmeleri öğrenme ve iş birliği yapma fırsatını sunacaktır.
Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
NİCE BAYRAMLAR !!!
Hadi Önal
KURBAN BAYRAMI
Avrupa’nın Çin Karşısındaki Stratejik Zorlukları
NATO şemsiyesi, ABD politikalarının belirsizliği ve Avrupa'nın liderlik arayışı
Bu teknoloji çağında Önceleri unutmadık sorumlu arıyorsanız aynaya bakınız… Eskiden Neredeydiniz Şimdi neredesiniz Bu Ne, Bu Ne Lahana Turşusu?
Bu teknoloji çağında Önceleri unutmadık sorumlu arıyorsanız aynaya bakınız… Önce Ek deki Videoya bakınız Kara ses AK partin temellerini atıldığı AB ülkesinden birde oluşumun aktarıyor... Bunları uttunuz mu? Siyasetçiler bunu unuttu veya unutturmaya çalışıyorlar... İşte istihbarat oyunları... Ve de Bir Türk Deyiminin Anlamı ve Güncel Bağlamı...Medya Manipülasyonu ve Etkileri....
Manipülasyonun Tarihi ve Günümüzdeki Rolü: Manipülasyon, bireylerin düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını kontrol altına almak veya yönlendirmek amacıyla kullanılan aldatıcı, baskıcı ya da duygusal sömürü içeren taktiklerin genel adıdır. Medyada manipülasyon, özellikle savaşlar, krizler ve siyasi çalkantılar döneminde ön plana çıkan bir olgu olarak dikkat çeker. Bu tür taktikler, kamuoyunu belirli bir biçimde düşünmeye veya hareket etmeye yönlendirme amacı taşır ve doğru şekilde yönetilmediğinde bireyler ve toplumlar üzerinde ciddi zararlar doğurabilir.
Batı Bloğunun “Kuyruğu Dik Tutmak” Deyimi Üzerine Bir Analiz
Direnç ve Algı Yönetimi Perspektifinden, “Kuyruğu dik tutmak” deyimi, zorluklar karşısında moralini yüksek tutma, güçlü görünme ve direnç göstermek anlamında kullanılmaktadır. Batı bloğuna uyarlanacak olursa, bu deyim, karşılaşılan siyasi, ekonomik ve askeri sınamalara rağmen birliğin ayakta ve güçlü durduğunu göstermek için kullanılan bir metafor niteliği taşımaktadır.