YUKLENIYOR
17 Mayıs 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
113
Hayır
1083
Çekimser
10
Fikrim yok
12

Toplam Oy:1218

» Tarihte Bugün: 2 Mayıs

Tarihte Bugün: 2 Mayıs

Paylas
Özel Haber - 02 Mayıs 2024, Perşembe 14:46:43
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihte Bugün: 2 Mayıs

Trafik Haftası

2 Mayıs 1519 : Rönesans döneminde yaşamış, İtalyan ressam, heykeltıraş, mimar ve mühendis Leonardo da Vinci, 67 yaşında hayatını kaybetti. (d. 1452Leonardo da Vinci‘nin en tanınmış eserleri Vitrivius Adamı, Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği’dir

2 Mayıs 1670 : İngiltere Kralı II. CharlesHudson’s Bay Şirketi’ne sözleşme çerçevesinde ayrıcalıklar tanıyarak, Hudson Körfezi’nin içlerine akan tüm akıntı kenarlarında bulunan Kızılderililer ile ticaret yapmasını kabul etti. Kürkçü Topluluğu bu olayı, dünyadaki en eski “Müessese” olarak görmektedir.

2 Mayıs 1807 : Münih’te yer alan ve gıda maddeleri için kurulan pazar Viktualienmarkt kuruldu.

2 Mayıs 1808 : Madrid halkı, şehirlerini işgal eden Fransız ordusuna karşı ayaklanma başlattı.

2 Mayıs 1843 : İlk Alman göçmenler Şili’deki Puerto Hambre limanına vardılar. Özellikle Llanquihue Gölü çevresine yerleştiler.

2 Mayıs 1884 : Hürriyet ve Anayasa kahramanı Mithat Paşa (61), Taif‘te boğdurularak katledildi. Bazı kaynaklarda ölümü 8 Mayıs olarak geçmektedir. 

2 Mayıs 1885 : Anadolu’nun ilk lisesi (idadisi) olan Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

2 Mayıs 1896 : Budapeşte’te bundan böyle düzenli olarak, Avrupa kara parçaları üzerinde bağdaşan metro seferleri başladı.

2 Mayıs 1920 : Maarif Vekâleti (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı) kuruldu. 23 Nisan 1920’de TBMM açıldıktan sonra Hükümetin, 2 Mayıs 1920 tarih ve 3 sayılı yasası ile İcra Vekilleri Heyetinin (Bakanlar Kurulu) on bir Vekaleti’nden biri olarak “Maarif Vekaleti” örgütlenmiştir.

2 Mayıs 1924 : Hamburg merkezli radyo ve televizyon yayıncısı Norddeutscher Rundfunk AG (NORAG), sonraki adıyla NDR televizyon kanalı yayın yapmaya başladı.

2 Mayıs 1926 : Atlas Okyanusu’nun iki yakası arasında ilk faks mesajı gönderildi.

2 Mayıs 1938 : Ordu Süvari Ekibi, Roma’da Milletler Kupası yarışlarında, altın Mussolini Kupası’nı kazandı.

2 Mayıs 1945 : Berlin Hükümeti teslim oldu ve İkinci Dünya Savaşı sona erdi. İtalya’daki Alman işgal birlikleri; Müttefik ordularına, Berlin’deki Alman güçleri ise, Sovyet Mareşal Jukov’un birliklerine teslim olmaya başladı.

2 Mayıs 1953 : Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, Türkiye Merkezi kurucuları seçildi.

2 Mayıs 1972 : Pele’nin de oynadığı Brezilya şampiyonu Santos futbol takımı  İstanbul’a geldi. Santos ertesi gün Fenerbahçe’yi 6-1 yendi.

2 Mayıs 1979 : Dünya sualtı dalış rekortmeni dalgıç Yasemin Dalkılıç, Ankara’da doğdu.

2 Mayıs 1982 : Falkland’da İngiltere-Arjantin savaşı başladı

2 Mayıs 1984 : F-16 uçaklarının Türkiye’de yapılması için anlaşma sağlandı.

2 Mayıs 1992 : Türk siyasetinin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ABD’de prostat ameliyatı oldu.

2 Mayıs 1998 : Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Topluluğu toplantısında

Avrupa Para Birliğinin üçüncü aşamasına dahil olan Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz ve İspanya, 1.1.1999 tarihinden itibaren Avrupa Ekonomik ve Parasal Birliğine geçiş çerçevesinde Avrupa Topluluğunun tek parası EURO olarak uygulamaya konulmasını kararlaştırdılar.

2 Mayıs 1999 : Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı, yemin törenine türbanla katıldı. TBMM’de protestolarla karşılanan olay sırasında kürsüye çıkan Başbakan Bülent Ecevit; “…Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!” dedi. Kavakçı yemin ettirilmeden TBMM Genel Kurulundan çıkarıldı.

2 Mayıs 2011 : Terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in, ABD güçlerinin Pakistan’da düzenlediği kara operasyonunda öldürüldüğü açıklandı. Ladin’in cenazesinin “denize gömüldüğü” belirtildi. (d. 1957)

2 Mayıs 2012 : Okul Sütü programı kapsamında, tüm okullara özel okullar hariç ana sınıfı ve 1, 2, 3, 4, 5. sınıf öğrencilerine, ilk süt dağıtımı yapıldı.

2 Mayıs 2017 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde üyelik beyannamesini imzalayarak 979 gün sonra yeniden AK Parti’ye üye oldu.

2 Mayıs 2022 : UEFA, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rus takımlarının gelecek sezon hiçbir UEFA organizasyonunda yer almayacağını açıkladı.


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Yapay Zekâ; Kültür Sanat Platformu Düzenlediği Haber...

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.