YUKLENIYOR
29 Nisan 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
111
Hayır
1081
Çekimser
10
Fikrim yok
11

Toplam Oy:1213

» Tarihte Bugün: 5 Nisan

Tarihte Bugün: 5 Nisan

Paylas
Tarihte Bugün: 5 Nisan
Özel Haber - 05 Nisan 2024, Cuma 12:04:48
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihte Bugün: 5 Nisan

5 Nisan : Avukatlar Günü.

5 Nisan 1453 : Fatih Sultan Mehmet‘in donanması, İstanbul sularına geldi.

5 Nisan 1614 : Pocahontas ile John Rolfe evlendi. Powhatan adlı Kızılderili kabilesinin reisinin kızı, İngilizlere esir düşünce, tütün yetiştiricisi Rolfe ile tanışmıştı.

5 Nisan 1804 : Kayıtlara geçen ilk meteor, İskoçya’ya düştü.

5 Nisan 1878 : İstanbul’da avukatlık yapan 63 kişi, 5 Nisan 1878’de İstanbul’da ilk genel kurul toplantısı ile İstanbul Barosu kuruldu. Bu nedenle Türkiye’de 5 Nisan Avukatlar Günü ilan edilmiştir.

5 Nisan 1900 : Osmanlı Ordusu dönemi Türk asker ve Sultan II. Abdülhamid tarafından Plevne Muharabeleri’ndeki üstün savunmasından dolayı “Gazi” unvanı verilen Gazi Osman Paşa, 68 yaşında vefat etti. Naaşı Fatih Camii avlusuna gömüldü. (d. 1832)

5 Nisan 1909 : Osmanlı İmparatorluğu’nda İttihad-ı Muhammedi Fırkası kuruldu.

5 Nisan 1925 : Kahramanmaraş, İstiklal Madalyası aldı.

5 Nisan 1925 : Tiyatro ve sinema oyuncusu, komedyen Sadri Alışık, tam adı ile Mehmet Sadrettin Alışık İstanbul’da dünyaya geldi. 1964’te sonra canlandırdığı Turist Ömer ve Ofsayt Osman tipleriyle tanındı. (ö. 18 Mart 1995)

5 Nisan 1930 : Hindistan’da 300 millik yürüyüşünü tamamlayan Mahatma Gandhi, Dandi sahiline ulaştı.

5 Nisan 1936 : Mississippi’de meydana gelen bir kasırgada 233 kişi öldü.

Anıtkabir yarışması sonuçlandı

5 Nisan 1941 : Anıtkabir için açılan proje yarışması sonuçlandı; Emin Onat ve Orhan Arda’nın teklif ettikleri proje seçildi.

5 Nisan 1944 : II. Dünya Savaşı: Yunanistan’ın bir kasabasında 270 kişi, Naziler tarafından öldürüldü.

5 Nisan 1945 : II. Dünya Savaşı: Tito, Sovyetler Birliği ile dostluk anlaşması imzaladı.

5 Nisan 1946 : Missouri Zırhlısı, ABD’de ölen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Münir Ertegün’ün naaşını İstanbul’a getirdi.

5 Nisan 1949 : Illinois’de bir hastanede çıkan yangında 77 kişi öldü.

5 Nisan 1951 : Ethel ve Julius Rosenberg, Sovyetler Birliği için casusluk yapma suçundan idama mahkûm edildiler.

5 Nisan 1968 : ABD’li zenci lider Martin Luther King (39), Tennessee şehrinde uğradığı suikast sonucu öldürüldü.

5 Nisan 1973 : Pierre Messmer, Fransa Başbakanı oldu.

5 Nisan 1983 : CHP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit’e, yurt dışına çıkış izni verildi. Ecevit, Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Portekiz’e gitti.

5 Nisan 1984 : Cidde-Şam seferini yapan bir yolcu uçağı, Suriye uyruklu bir hava korsanı tarafından kaçırılarak Yeşilköy’e indirildi.

5 Nisan 1992 : Bosna-Hersek Hükümeti bağımsızlığını ilan etti.

5 Nisan 1994 : Kurt Cobain’in öldüğü gün olarak belirlendi. 8 Nisan’da cesedi Seattle’daki evinin garajında bulundu.

5 Nisan 1994 : 5 Nisan Ekonomik Önlemler Paketi uygulamaya konuldu. 5 Nisan Kararları; Başbakanı Tansu Çiller döneminde, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden kurtulmak ve genel olarak kamu finansmanı üzerindeki dengesizliği gidermeye yönelik 5 Nisan 1994 tarihinde açıklanan kararlar bütünüdür.

5 Nisan 1996 : İstanbul merkezli yayımlanan Türkçe-Ermenice haftalık gazete Agos, yayın hayatına başladı

5 Nisan 1998 : Japonya’daki Şikoku ve Honşu adalarını birbirine bağlayan, dünyanın en uzun asma köprüsü Akaşi Kaikyo Köprüsü hizmete açıldı.

5 Nisan 2002 : Alice in Chains grubunun solisti Layne Staley aşırı doz dan öldü. 15 gün sonra evinde bulunduğunda, cesedi tanınmaz haldeydi. Yapılan otopsiyle, cesedi ve ölüm sebebi tanımlanabildi. Ölümü, Kurt Cobain ile aynı güne denk düşmektedir.

5 Nisan 2009 : Türkiye’de Sağlık Bakanlığı, 40 işçinin silikozis hastalığından ölmesinin ardından, kot taşlama için kullanılan insan sağlığına zararlı maddelerin kullanımını yasakladı.

5 Nisan 2020 : İstanbul Üniversitesi Çüpü Tıp Fakültesi Dahiliye Servisi Bölüm Başkanı ve Dahiliye Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Kayacan kalp krizi sonucu 48 yaşında hayatını kaybetti. Kayacan, Vatan Partisi üyesiydi.  5 Nisan 2022 : Avrupa Konseyi’nin 49 üye ülkeye dair tutuklu ve hükümlü istatistiklerine göre; Avrupa’da cezaevinde en fazla kişi 478 bin ile Rusya’da bulunuyor. Rusya’yı 272 bin ile Türkiye ve 87 bin ile İngiltere takip ediyor.

5 Nisan 2022 : ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrindeki kan donduran görüntüler üzerine “Bu bir savaş suçudur. Putin’de savaş suçlusudur. Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulayacağız” ifadelerini kullandı. Biden, Ukrayna’da görülen vahşetin ardından Putin’e karşı savaş suçları ile ilgili dava açılması çağrısında da bulundu.

Alıntı: K.S. Platformu..

 

Yapay Zekâ... 


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Rogg & Nok Bağımsı Özgür Fikir, Düşünce yazar Grubu

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.