YUKLENIYOR
30 Nisan 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
111
Hayır
1081
Çekimser
10
Fikrim yok
11

Toplam Oy:1213

» Tarihte Bugün: 8 Nisan

Tarihte Bugün: 8 Nisan

Tarihte Bugün: 8 Nisan Dünya Romanlar Günü Kırlangıç Fırtınası 8 Nisan 1513 : İspanyol Konkistador Juan Ponce de León, Florida’yı keşfetti ve bu bölgeyi İspanya toprağı olarak ilan etti
Paylas
Özel Haber - 08 Nisan 2024, Pazartesi 00:03:17
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihte Bugün: 8 Nisan

Dünya Romanlar Günü

Kırlangıç Fırtınası

8 Nisan 1513 : İspanyol Konkistador Juan Ponce de León, Florida’yı keşfetti ve bu bölgeyi İspanya toprağı olarak ilan etti.

8 Nisan 1730 : New York’ta ilk sinagog hizmete girdi.

8 Nisan 1783 : 1441’den beri varlığını sürdüren Kırım HanlığıII. Katerina’nın emriyle Rus İmparatorluğu tarafından ilhak edildi.

8 Nisan 1796 : Alman matematikçi Carl Friedrich Gauss, ikinci dereceden karşılıklılık yasasını kanıtladı.

8 Nisan 1820 : Milo Venüsü heykeli, bir Ege adası olan Melos’ta bulundu.

8 Nisan 1830 : Avrupa ülkeleri, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Yunan Devleti’nin bağımsızlığını onaylamasını istedi.

8 Nisan 1869 : 2. Darülfünun binasının inşası tamamlandı ve Darülfünun-ı Osmani kuruldu.

8 Nisan 1879 : Süt ilk kez cam şişelerde satıldı.

8 Nisan 1899 : Amerikalı katil Martha Place, elektrikli sandalye ile idam edilen ilk kadın oldu.

8 Nisan 1918 : I. Dünya Savaşı döneminde, sinema oyuncuları Douglas Fairbanks ve Charlie Chaplin, New York sokaklarında savaş tahvili sattılar.

8 Nisan 1920 : Salih Paşa’nın (Salih Hulusi Kezrak) istifası ile kurulan Damat Ferit Paşa Kabinesi’nin tanınmayacağı yolunda, Heyet-i Temsiliye genelgesi yayınlandı.

8 Nisan 1923 : Mustafa Kemal 9 Umde’yi açıkladı. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin seçim bildirisi niteliğindeki bu ilkelerin başında, ‘Egemenlik Ulusundur’ maddesi gelmekteydi.

8 Nisan 1924 : Şeriye mahkemelerini kaldıran yeni Mahkemeler Teşkilatı Kanunu TBMM’de kabul edildi. Kadıların yerini hakimler aldı.

8 Nisan 1933 : Almanya’da ari ırktan olmadığı düşünülen memurlar emekli edildi.

8 Nisan 1943 : Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Roosevelt, enflasyonu kontrol altında tutabilmek amacıyla tüm maaş ve ücretleri dondurduğunu ve işçilerin iş değiştirmesini yasakladığını açıkladı.

8 Nisan 1946 : Milletler Cemiyeti son oturumunu yaptı. Bundan sonra örgütün adı Birleşmiş Milletler olacaktır.

8 Nisan 1953 : Kenya bağımsızlık hareketinin önderi Jomo Kenyatta, Mau Mau Ayaklanması gerekçe gösterilerek İngiliz sömürge yönetimince tutuklandı.

8 Nisan 1956 : Adana’da bulunan ve Adana’yı Seyhan Nehri’nin neden olabileceği su baskınından kurtarmak amacı ile yapılan toprak dolgu tipi baraj olan Seyhan Barajı hizmete açıldı.

8 Nisan 1960 : Kesif bir sis tabakasının kapladığı İstanbul’a on saat boyunca çamur yağdı. Kent sakinleri arasında korku salan çamur yağmuru birçok ağaç ve bitkinin yapraklarının kavrulmasına ve civar köylerdeki tarım ürünlerinin zarar görmesine neden oldu.

8 Nisan 1966 :  Televizyon yapımcısı, avukat ve akademisyen Armağan Çağlayan, İstanbul’da doğdu.

8 Nisan 1968 : Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde öğrenciler Rektörlük binasını işgal etti.

8 Nisan 1971 : Londra’da toplanan Birinci Uluslararası Roman Kongresi, 8 Nisan gününün Dünya Romanlar Günü olarak kutlanmasına karar verdi.

8 Nisan 1973 :  İspanyol ressam ve heykeltıraş, kübizmin öncüsü, 20. yüzyıl sanatının en tanınan ressamlarından Pablo Picasso, Fransa’nın Mougins kentinde akciğer ödemi ve kalp yetmezliğinden 91 yaşında hayatını kaybetti. (d. 1881)

8 Nisan 1975 : Türk pop müzik şarkıcısı Funda Arar,  Ankara’da doğdu.

8 Nisan 1976 : Ankara’da çeşitli fakülte ve öğrenci yurtlarında çıkan olaylarda, aralarında Tabii Senatör Muzaffer Yurdakuler’in oğlu Hakan Yurdakuler’in de bulunduğu, Esari Oran ve Burhan Barın isimli 3 öğrenci öldürüldü, çok sayıda öğrenci yaralandı.

8 Nisan 1978 : Doç. Dr. Server Tanilli saldırıya uğradı. Kısmi felç oldu.

8 Nisan 1992 : Uluslararası Atatürk Barış Ödülü’nün Güney Afrikalı lider Nelson Mandela’ya verilmesi kararlaştırıldı. Mandela, Türk Hükümetine yönelik insan hakları ihlali suçlamaları nedeniyle ödülü kabul etmedi.

8 Nisan 1993 : Fransa’nın Breton bölgesinde yapılan kazılarda, ünlü çizgi roman kahramanı Asterisk’in yaşadığı köyün bulunduğu öne sürüldü.

8 Nisan 1994 : Merkezi İstanbul’da olan sivil toplum kuruluşu Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) kuruldu. TURMEPA açılımı; Turkish Marine Environment Protection Association

8 Nisan 1995 : NBA takımlarından Cleveland Cavaliers takımında oynayan, Türk profesyonel basketbolcu Cedi Osman, doğdu.

8 Nisan 1999 : Hakkâri Valisi Nihat Canpolat’a, Yüksekova ilçesinde bombalı saldırı düzenlendi. Canpolat, saldırıdan küçük sıyrıklarla kurtuldu; şoförü öldü, yedi kişi de yaralandı.

8 Nisan 2004 : ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, 11 Eylül Komisyonu önünde ifade verdi. (Dünya Ticaret Kulelerine 11 Eylül Saldırısı)

8 Nisan 2004 : Televizyon ekranlarının efsane dizilerinden biri olan Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış kurgusal karakter olan Süleyman Çakır, dizinin 45. Bölümünde Cerrahpaşalı Halit tarafından pusuya düşürülüp vurularak ağır yaralanmış, hastanede yaşam mücadelesini kaybetmiş ve ölmüştür. (d. 1964)

Vefatının ardından cenaze namazı kılınmış tek karakter, Türk dizi tarihinin en büyük fenomeni, İstanbul’un Sefiri Süleyman Çakır’ın ölüm yıl dönümü olan 8 Nisan günü, her yıl sosyal medyada en çok konuşulan konu olmaktadır.

8 Nisan 2013 :  Britanyalı siyasetçi. Birleşik Krallık’ta en uzun süre başbakanlık yapan kişi ve ülkenin ilk kadın başbakanı Margaret Hilda Thatcher, Londra’daki evinde 87 yaşında hayatını kaybetti. (d. 13 Ekim 1925)

8 Nisan 2020 : Michael Jackson’ın meşhur beyaz eldiveni Teksas’ta yapılan açık artırmada 104 bin 711 dolara satıldı.

8 Nisan 2019 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova’da gerçekleşen Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı öncesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, S-400 füzelerinin alımı konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılacağını açıkladı. 

8 Nisan 2022 : Will Smith, Oscar töreninde sunucu Chris Rock’ı tokatladığı için 10 yıl boyunca Oscar’lardan men edildi, ancak En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almasına izin verildi. Smith, kararı kabul ettiğini ve saygı duyduğunu söyledi.

8 Nisan 2022 : MHP’den istifa eden Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırının ardından medya kuruluşunun ofisinden yayına geçen Azim Deniz, saldırının Ülkü Ocakları üyesi bir grup tarafından gerçekleştirildiğini ve Sedat Kılınç’ın grup tarafından kaçırıldığını söyledi.


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Rogg & Nok Bağımsı Özgür Fikir, Düşünce yazar Grubu

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.