YUKLENIYOR
30 Nisan 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
111
Hayır
1081
Çekimser
10
Fikrim yok
11

Toplam Oy:1213

» Üç Gün Sonra: Biraz Nostalji, Biraz Bilgi, İnsanlık Tarihinde, Bayrama başladığımız O Gün, Unuttuğumuz yıllar öncesi 10 Nisan Tarihine Bir Dönelim, Bakalım Ne Vardı Ne yoktu!!!

Üç Gün Sonra: Biraz Nostalji, Biraz Bilgi, İnsanlık Tarihinde, Bayrama başladığımız O Gün, Unuttuğumuz yıllar öncesi 10 Nisan Tarihine Bir Dönelim, Bakalım Ne Vardı Ne yoktu!!!

...
Paylas
Özel Haber - 13 Nisan 2024, Cumartesi 12:13:12
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kardeşler Günü idi,

Dünya Homeopati Günü idi,

Şimdi tarih: Tarihini bilmeyen toplum ve dünya geleceğini kuramaz, tarih bir görsel değildir. tarih bir bilincin göstergesidir...

O bilinci bilmeyen Toplumlar ve dünyada oluşan düşünen varlıklar tarihin kara sayfalarına gömülür... Bir nevi o kara sayfalarda bir tarihtir... O Tarihleri  bilerek yol almamız gerekir...

Bir üstat şöyle demişti: Habercilikte yola çıktığınızda kaza yapmamak için  geçiş alanlarında dikiz aynasına bakmanız gerekir... Trafikte olduğu gibi o dikiz aynasına bakmadan geçiş yaparsanız kaza yaparsınız. Ve o kazalar geri dönülmez olgulara sebebiyet verir... 

Evet,

10 Nisan 837 : Her 75–76 yılda bir görünen Halley kuyruklu yıldızı, Dünya’nın yakınından geçti.

10 Nisan 1018 : Büyük Selçuklu Devleti’nin veziri, Fars devlet adamı ve siyaset bilimcisi, asıl adı Ebu Ali Kıvamuddin Hasan bin Ali bin İshak et-Tûsî olan Nizam-ül Mülk, doğdu. (ö. 1092)

10 Nisan 1815 : Endonezya’da Sumbawa adasında Tambora volkanik dağı püskürdü. Dağdan çıkan lavlar, küller ve dumanların doğrudan etkilerinin yanı sıra, açlık ve salgın yaratarak 100 bin kişinin ölümüne sebep oldu.

10 Nisan 1845 : Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde örgütlenmiş iç güvenlikten sorumlu devlet teşkilatı olan Türk Polis Teşkilatı kuruldu. Genel müdürlük, üst kurum ve yönetim bakımından İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır.

10 Nisan 1912 : White Star Line şirketine ait Olympic sınıf bir transatlantik yolcu gemisi RMS Titanic, İngiltere Southampton’dan, New York’a doğru 10 Nisan 1912’de ilk seferine çıktı. İlk seferinde 15 Nisan 1912 gecesi bir buz dağına çarparak Kuzey Atlantik’in buzlu sularına gömüldü.

10 Nisan 1919 : Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey (35), işbirlikçi İstanbul yönetiminin kurduğu mahkemece, “Ermeni katliamı iddiasıyla” verilen idam kararının İstanbul Beyazıt Meydanı‘nda infaz edilmesiyle hayatını kaybetti. Ankara Hükümeti 14 Kasım 1922’de Kemal Bey’i milli şehit ilan etti. 1926’da çıkartılan kanunla Ermeni meselesinden dolayı mağdur olanların ailelerine oturmaları için ev tahsis edildi. 

10 Nisan 1919 : Meksikalı devrimci lider Emiliano Zapata, Hükûmet güçlerince öldürüldü.

10 Nisan 1926 : Türk uyruğunda bulunan her türlü şirket ve müesseselerde, işlemlerin ve kayıtların Türkçe tutulması zorunluluğuna ilişkin yasa benimsendi.

10 Nisan 1927 : Binaların numaralandırılmasına ve sokakların adlandırılmasına ilişkin yasa kabul edildi.

10 Nisan 1928 : TBMM, Anayasa’nın ikinci maddesini değiştirdi. Söz konusu maddeden, “Türkiye Devleti’nin dini İslam’dır” bölümü çıkarıldı. Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı, yemin ederken “Vallahi” yerine “Namusum üzerine söz veririm” diyerek yemin etmeye başlandı.

10 Nisan 1931 : Ankara’da toplanan Türk Ocakları Olağanüstü Kurultayı, Türk Ocakları’nın feshine ve mallarının CHP’ye devredilmesine karar verdi.

10 Nisan 1941 : Zagreb’de Hırvatistan Bağımsız Devleti’nin kuruluşu ilân edildi. Ante Paveliç önderliğindeki Ustaşa rejimi, Ortodoks Sırplara karşı soykırım kampanyası başlattı.

10 Nisan 1942 : Sigara ve şekerleme Hollanda’da karneyle verilmeye başlandı.

10 Nisan 1950 : Bursa Cezaevi’nde açlık grevine başlayan Nâzım Hikmet, sağlık durumu bozulunca gizlice İstanbul’a getirildi. Şair, açlık grevini erteledi.

10 Nisan 1950 : Asker ve Kurtuluş Savaşı komutanlarından, Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki ikinci ve son mareşali, ilk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanı Fevzi Çakmak, 74 yaşında İstanbul’da vefat etti. (d. 1876)

10 Nisan 1956 : Arjantin’de -38.4 dereceyle dünyanın en düşük 5. sıcaklığı kaydedildi.

10 Nisan 1972 : İran’da, 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaklaşık 5000 kişinin öldüğü depremde, Firuzabad ve Cehrom kentlerinde binalar yerle bir oldu.

10 Nisan 1974 : Genel af yasa önerisi, TBMM’de kabul edildi.

10 Nisan 1982 : Kapatılan CHP’nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit, Norveç’te yayımlanan bir gazeteye verdiği demeç gerekçesiyle gözaltına alındı. Ecevit, 16 Nisan’da tutuklandı.

10 Nisan 1998 : Kuzey İrlanda’da 29 yıllık savaşı bitiren antlaşma Belfast’ta imzalandı. Antlaşma, 22 Mayıs’ta referandumla kabul edildi.

10 Nisan 1999 : Yedi TİP’linin ve DİSK Genel Başkanlarından Kemal Türkler’in öldürülmesi davalarında gıyabi tutuklu olarak yargılanan Ünal Osmanağaoğlu yakalandı.

10 Nisan 2002 : Danıştay 10. Dairesi, “Devlet Sanatçılığı” unvanı verilmesine ilişkin düzenleme içeren yönetmeliği iptal etti.

10 Nisan 2003 : İzmir’in Urla ilçesinde 5.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

10 Nisan 2004 : İş adamı, Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 10 Nisan 2004 tarihinde sabah 05:55 sularında böbrek tümörünün karaciğere atlaması sebebiyle 71 yaşında hayatını kaybetti. (d. 7 Nisan 1933)

10 Nisan 2007 : Pegasus Havayolları’na ait ve içinde 178 yolcusu bulunan Boing 737-800 model Diyarbakır-İstanbul seferi yapan uçak, hava korsanı tarafından kaçırıldı.

10 Nisan 2010 : Polonya’nın başkenti Varşova’dan Rusya’nın Smolensk kentine giden Rus yapımı Tupolev Tu-154 tipi uçak, havaalanına 1.5 kilometre kala düştü. Uçaktaki 94 kişiden kurtulan olmadı. Uçakta, Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşi de bulunuyordu.

10 Nisan 2012 : Apple Inc, 600 milyar dolarlık değeriyle, dünyanın piyasa değeri bakımından en büyük şirketi oldu.

10 Nisan 2019 : Event Horizon Telescope projesi araştırmacıları, M87 galaksisinin ortasındaki kara deliğin fotoğrafını çekerek dünyada ilk defa bir kara delik görüntüsünü elde etmeyi başardıklarını duyurdu.

10 Nisan 2019 : Drone ile ilk eve teslim hizmeti, Google’ın Alphabet şirketinin bir parçası olan Wing tarafından Avustralya, Canberra’da başladı.

10 Nisan 2023 : Haluk Levent, TIME dergisinde: Dünyanın en etkili 100 kişisi listesine girdi.


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Rogg & Nok Bağımsı Özgür Fikir, Düşünce yazar Grubu

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.