Silivri Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 14 Temmuz pazartesi günü hakim karşısına çıkacak.
Özer, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlaması ile 23 Mayıs günü hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme, savunmalara ve taleplere rağmen, Ahmet Özer’in tutukluluk halinin devamına karar vermişti.
Özer hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.Â
ÖZGÜR ÇELİK'TEN SİLİVRİ ÇAĞRISI
Duruşma öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Silivri'ye çağrı yaptı.
Çelik, "Haksızlık ve çifte standart karşısında Esenyurt’un seçilmiş belediye başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in duruşmasında, başkanımızın yanında olacağız" dedi.
Çelik'in paylaşımı şöyle:
"Esenyurt Belediye BaÅŸkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’i derhal serbest bırakın!Â
Halkımızın tertemiz oylarıyla seçilen, kurduÄŸumuz ‘Türkiye İttifakı’yla ilçesinde barış ve kardeÅŸlik iklimini geliÅŸtiren Ahmet BaÅŸkanımız, 9 aydır haksız hukuksuz bir ÅŸekilde Silivri Zindanı’nda tutuluyor.Â
Demokratik siyasette katkı sağlamak ve uzman oldukları alanlarda ülkesine hizmet eden Kürt, Türk fark etmeksizin ülkemizin tüm eşit yurttaşlarının Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmasının önünü açan ‘Türkiye İttifakı’mız yargılanamaz!
Haksızlık ve çifte standart karşısında Esenyurt’un seçilmiÅŸ belediye baÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in duruÅŸmasında, baÅŸkanımızın yanında olacağız.Â
Demokrasi ve barış için adalet çağrımızı büyüteceğiz."

Kaynak :Â cumhuriyet.com


