YUKLENIYOR
20 Mayıs 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
113
Hayır
1083
Çekimser
10
Fikrim yok
12

Toplam Oy:1218

» Gelen Bir Mesaj; Candan Badem bildirdi: 1828-29 Rus-Türk Savaşında Türk Ordusu

Gelen Bir Mesaj; Candan Badem bildirdi: 1828-29 Rus-Türk Savaşında Türk Ordusu

Paylas
Gelen Bir Mesaj; Candan Badem bildirdi: 1828-29 Rus-Türk Savaşında  Türk Ordusu
Özel Haber - 09 Mayıs 2024, Perşembe 14:21:08
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

 

 YAZAR HAKKINDA

Candan Badem

İleri Araştırmalar Merkezi Sofya Bölüm Üyesi

 
19. ve 20. yüzyıllardaki Osmanlı-Rus savaşlarını ve Osmanlı-Rus sınır bölgelerini Güney Kafkasya'ya odaklanarak inceleyen bir tarih doçentiyim. 1 Eylül 2016'da Tunceli (Munzur) Üniversitesi'nden ve diğer üniversiteler de dahil olmak üzere tüm devlet kurumlarından, hükümetin 672 sayılı kararnamesi ile Gülenci ve terörist olmak gibi saçma suçlamalarla, hiçbir usulsüz ve delil olmadan ihraç edildim. İslamofaşist rejimin bu eylemini insan haklarına ve akademik özgürlüğe karşı antidemokratik, diktatörce bir önlem olarak görüyorum.
 
 
Ben laik, Marksist ve siyasal İslam'ın keskin bir eleştiricisiyim ve Kürt sivillere yönelik şiddetin durdurulması çağrısında bulunan Barış İçin Akademisyenler bildirisini imzaladım. Ayrıca 1915 Ermeni Soykırımı'nı tarihi bir gerçek olarak kabul eden az sayıdaki Türk akademik tarihçiden biriyim.
 
 
31 Ocak 2019 tarihinde Tunceli Cumhuriyet Savcısı yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi. Ancak kanunsuz rejim pasaportumu ancak 20 Ağustos 2020'de verdi. 26 Şubat 2019'da Cumhuriyet Savcılığı, Gülenci terör örgütü FETÖ'ye üye olduğum suçlamasıyla hakkımda açılan davayı delil yetersizliğinden sonlandırdı.
 
Ancak savcılar soruşturmaya devam ettiler, bu kez "başka terör bağlantıları" aradılar ve böylece beni keyfi olarak soruşturma altında tuttular ve beni beraat ettirmek ya da suçlamak için hiçbir şey yapmadılar.
 
Nihayet Mayıs 2021'de dosyayı kapattılar. Ancak bu, Türkiye'deki işsiz durumumun değişmesini değiştirmedi.
 
Yine 26 Şubat 2019'da İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Barış İçin Akademisyenler'in bildirisini imzalayarak "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 22,5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra cezamı beş yıl erteledi. (Yani bu süre içinde aynı suçtan mahkûm olmazsam beraat edeceğim).
 
 
 
Üç yargıçtan biri karara itiraz etti. Nitekim Barış İçin Akademisyenler'in (BAK) davalarında ilk kez bir hakim karşı görüş yazdı ve imzamın ifade özgürlüğünün bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
 
Görmek http://m.bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/206917-muhalefet-serhinin-gerekcesi-eylem-ifade-ozgurlugu-kapsaminda Ayrıca bkz. https://twitter.com/ScholarsAtRisk/status/1100839763752468480?s=20 Anayasa Mahkemesi, yukarıda belirtilen Barış İçin Akademi Bildirgesi'nin ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna karar verdi, ancak alt mahkeme kararını değiştirmedi, bu da Türkiye'deki hukuksuz rejimle ilgili bir başka gerçek.
 
 
Munzur Üniversitesi rektörüne (ihram edilmesinden sorumlu olan Prof. Dr. Ubeyde İpek) karşı istinaf mahkemesinde açılan iki davayı kazandım.
 
 
Mahkeme, rektörün tarih bölümündeki bir öğretim üyesi için verdiği iş ilanının objektif olmadığını, çünkü ilanda belirli bir kişinin tezinin başlığıyla tam olarak doktora sahibi olmasını şart koşarak zaten belirttiğini doğruladı.
 
 
Bununla birlikte, kanunsuz rektör önce iş ilanını iptal etti, sonra da tekrarladı ve böylece mahkeme kararını atlattı.
 
 
 
10. sınıf kızım için zorunlu din derslerine karşı açtığım dava 2018'den beri Anayasa Mahkemesi'nde inceleniyor ve şu ana kadar herhangi bir karar çıkmadı.
 
 
Bu arada kızım okulda İslamcıların beyin yıkamasına maruz kalıyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Tunceli ili belediye meclisine seçildim. Sertifikamı 5 Nisan'da aldım.
 
 
 
Ancak, 10 Mayıs'ta Yüksek"Türkiye Seçim Kurulu, hakkımızdaki OHAL KHK'sı nedeniyle diğer meclis üyeleriyle birlikte benim de yetkilerimi iptal etti. 8 Aralık 2021 tarihinde, OHAL Tedbirlerini Araştırma Komisyonu, tüm Barış Akademisyenleri örneğinde olduğu gibi, barış bildirisindeki imzam nedeniyle PKK/KCK ile bağlantılı olduğum iddiasıyla başvurumu reddetmeye karar verdi. Beni baskı altına alan aynı hükümetten adalet beklemiyordum ama oraya başvurmak zorunda kaldım çünkü AİHM iç hukuk yollarını tüketmemizi gerektiriyor.
 
 
Bu arada Türk yargısında iç hukuk yolu bir şaka haline geldi. Hakkımda çıkan bir haber için bkz. http://www.bbc.com/news/world-europe-38093311 Ayrıca şu adresteki makaleme bakın http://www.universityworldnews.com/article.php?story=20170209130103311
 
 
 

 


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Rogg & Nok Bağımsı Özgür Fikir, Düşünce yazar Grubu

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.