YUKLENIYOR
30 June 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
113
Hayır
1092
Çekimser
10
Fikrim yok
12

Toplam Oy:1227

» YURTDIŞINA ÇIKANDAN VATANDAŞINDAN HARÇ ALAN, KAÇAK GİRENE MAAŞ VEREN DÜNYADAKİ TEK ÜLKE TÜRKİYE!

YURTDIŞINA ÇIKANDAN VATANDAŞINDAN HARÇ ALAN, KAÇAK GİRENE MAAŞ VEREN DÜNYADAKİ TEK ÜLKE TÜRKİYE!

Paylas
Özel Haber - 27 June 2024, Thursday 19:45:11
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YURTDIŞINA ÇIKANDAN VATANDAŞINDAN HARÇ ALAN, KAÇAK GİRENE MAAŞ VEREN DÜNYADAKİ TEK ÜLKE TÜRKİYE!

 

İktidarın Temmuz’da asgari ücrete zam yapmama kararını ve yeni vergi paketini eleştiren DESKON – Demokrat Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Gürkan Avcı, “İtibarından tasarruf yapmayan iktidar bütçe açığını yoksulların cebinden kapatmaya çalışarak halka itibar etmediğini göstermiş oluyor” dedi.

 

TATLI SU MUHALEFETİYLE OLMAZ!

İktidar ile ana muhalefet arasında gerçekleşen görüşmeden müjde beklemenin hayalperestlik olacağını defaten kaydettiğini de belirten DESKON Başkanı Gürkan Avcı, “Türkiye’yi altta kalanın canı çıksın düzenine hapseden kibir ve haram anıtı bir iktidara karşı tatlı su muhalefeti yaparak sonuç alınamaz. Yolsuz iktidar “ekonomiyi toparlamak” adına en zayıf gördüğü özneye yani yoksulların sırtına bine dursun bir de ana muhalefete ayar veriyor, muhalefet etmenin sınırlarını çiziyor. İktidar ülkedeki tüm muhalefeti bürokratikleştirmek suretiyle kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde biçimlendirmeye çalışıyor. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz” dedi.

 

SOKAK İLE SİYASET ARASINDA HAT KOPUK!

İktidarın sokak ile siyaset arasındaki hattı kesen baskıcı bir rejim kurduğunu dahası muhalefetin sözel muhalefet pratiğini dahi baskıladığını, “yumuşama” “normalleşme” safsatalarıyla tüm muhalif kesimleri biçimlendirmeye çalıştığını belirten Avcı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

 

TÜRKİYE 5 KURUŞ VERGİ VERMEYEN ŞİRKETLERLE DOLU!

Yeni vergi paketi süreciyle beraber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek resmi bir açıklama yaptı ve Yurtiçi Asgari Kurumlar Vergisi uygulamasını geliştireceklerini söyledi. Birçok işletme çeşitli fatura oyunlarıyla kendini zararda göstererek kurumlar vergisi ödemiyor. Yeni uygulamaya geçildiğinde artık firmaların ciroları dikkate alınacak ve peşin kurumlar vergisi alınacak. Fatura oyunlarıyla firmanın kendini zararda göstermesine izin verilmeyecek. En lüks rezidanslarda, en işlek ve pahalı lokasyonlardaki koca koca işletmeler, firmalar, şirketler 5 kuruş vergi ödemiyor sürekli kendini zararda gösteriyor. Yeni uygulamaya geçildiğinde buna son verilmesi planlanıyor. Amaç bu ancak bu kapsama kimlerin gireceği meçhul. Bu uygulamaya en başta siyasetçiler ve siyaseti finanse eden şirketler karşı çıkacaktır.

 

SERVET VERGİSİ ÇIKARSA SİYASETTE ADAM KALMAZ!

Birde servet vergisi mevzuundan bahsediliyor ki yasalaştığı takdirde Türkiye’de siyasetçi kalmaz, en iyi ihtimalle siyasetçilerin yüzde 99’u tasfiye olur. En son yerel seçimlerde gördük çaycılıktan gelip petrol istasyonları olan siyasetçi, belediye başkan adayı mı ararsın kaçakçılıktan veya terör örgütü desteğiyle devasa paralar, servetler yapmış siyasetçi mi ararsın Türkiye’de hepsi fazlasıyla mevcut. Servet vergisi, nerden buldun yasası çıktığı takdirde partilerde adam kalmaz. Maliye bürokratlarının safça hazırladığı bu yasa taslağına en başta iktidar partisinin yöneticileri karşı çıkar ki bu duruma muhalefet partilerinin siyaset esnafı da asla sesini çıkarmayacaktır. Yani nerden buldun yasası, servet vergisi Türkiye’de asla çıkmaz ki iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek, büyük bir dayanışma içinde bu yasanın çıkmasına kesinlikle izin vermeyeceklerdir.

Bakan Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada yine büyük bir göz boyamaya ve cambaza bak kurnazlığına başvurdu. Kamu özel İş birliği ve yap işlet devret projelerine yani devlete ve belediyelere iş yapan kredilerini garantilemiş yandaş ve candaş müteahhitler/iş adamlarının kurumlar vergisini yüzde 25’den yüzde 30’a çıkaracağını belirtti. Aynı gemideyiz masalını bıkmadan usanmadan anlatan İktidar bu uygulamayla da halka büyük şirketlerin, müteahhitlerin vergisini artırdığı ve yeni vergi getirdiği algısını yaratmaya çalışıyor. Ve demek istiyor ki ey vatandaş bak! Büyük holdingler iş adamları bile vergi veriyor sende ver!

 

DEVLET MÜTEAHHİTLERİNE TEŞVİK VE AF VAR VERGİ YOK!

Oysa kamu özel iş birliği devlet müteahhitlerinin vergilerinin artırılacağı iddiası tam bir aldatmacadır. Türkiye’de devlet müteahhitleri zaten mükellef olarak toplam 44 adet ki bunun 37'si 2023'te matrah dahi beyan etmemiş yani kendilerini zararda göstererek tek kuruş bile vergi ödememiş zaten. Sadece 7 tanesi vergi ödemiş ki toplamı 2.8 milyar TL’den ibaret. Yani iktidarın vergisini arttırdığını iddia ettiği bu devlet müteahhitlerinin şirketlerinin çoğu hiç vergi ödemiyormuş. Üstüne üstlük 2023'te sadece devletin Garanti ödemeler kapsamında bu firmalara Yaptığı ödeme neredeyse 100 milyar TL bu sene 162 milyar TL alacaklar. Devletin yaptığı ödemeler dışında yaptıkları diğer işlerden elde ettikleri kazançları da mevcut. Bitmedi normalde vergi ödemedikleri gibi bir de ertelemeler aflarla adeta korunuyorlar.

 

TEŞVİK VE AFLAR 657 MİLYAR, VERGİ PAKETİ 226 MİLYAR!

Hükümetin 2024 yılındaki özel sektör teşvik ve vergi aflarının tutarı 657 milyar TL olacağı hesaplanıyor. Diğer taraftanda 2024 yılı için 226 milyar TL'lik bir paket getiriliyor. Nasıl yaman bir çelişkidir bu! Yolsuz iktidarın yarattığı sistemsizlik anarşisi nedeniyle insanlar vergilerinin nerelere gittiğini bilmedikleri için, toplanan vergilerin hovardaca kullanıldığını bildikleri için güvensizlik duyuyorlar. Hükümetin başvurduğu böylesi manipülasyonlar ve kelime oyunları güven sarsmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İktidar yeni vergi paketinin toplamda 2024'te bütçeye 226 milyar TL'lik katkı yapacağını belirtiyor. Yeni vergi paketiyle çok uluslu şirketlere vergiler geleceği, gayrimenkul Yatırım ortaklıklarına, limanlara, hisse borsalarına, kripto borsalarına ve yatırımcılarına da vergiler getiriliyor. Oysa Türkiye'de çok ciddi ve adil bir vergi reformu yapılması gerekiyor. Yurtdışına çıkan vatandaşından harç vergisi alan ama kaçak girene maaş ödeyen Dünyadaki tek ülke Türkiye’dir.

 


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Rogg & Nok Siyasi Araştırma Grubu

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.