YUKLENIYOR
18 June 2024
Üye Girişi
Üye Girişi
×
Türk Vatandaşları Üye Olabilir
[Turkish CitizensCan Be Members Of]
Güvenlik Kodu:
Guvenlik
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
https://ikinciadamdukkan.com/product/cessur-demirali-gursu-adini-sen-koy-1/
1 2 3
ANKET
Bu kullandığınız site kapatılsın mı?
CIP 0 - CRZ 0
Evet
113
Hayır
1090
Çekimser
10
Fikrim yok
12

Toplam Oy:1225

» Gelen bir mesaj: Memur ve Emekli Bayrama Aç ve Perişan Giriyor!

Gelen bir mesaj: Memur ve Emekli Bayrama Aç ve Perişan Giriyor!

Paylas
Özel Haber - 14 June 2024, Friday 17:47:31
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Memur ve Emekli Bayrama Aç ve Perişan Giriyor!

 

Haziran 2024 yılı itibariyle Eğitim, Sağlık ve Büro işkolunda örgütlenmesini tamamlayan DESKON platformu 2025 yılı itibariyle konfederasyonlaşma hedefine emin ve güçlü adımlarla ilerliyor.

 

Sendikal mücadeleye ivme ve nitelik kazandırmak gayesiyle konfederasyonlaşma sürecine girdiklerini kaydeden DESKON Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’de demokratik mücadele geleneğini güçlendirmeye ve çalışanların haklarını savunma konusunda etkinlikleri çeşitlendirmeye çalışacaklarını kaydederek “Türkiye’de sendikalar hükümetten çözüm beklemeye eğilimli. Bu durum sendikaların bağımsızlığını ve etkinliliğini azaltıyor. Sendikal mücadeleyi bir hukuk ve diplomasi mücadelesine evriltmeyi planlamaktayız. Ayrıca sendikaların siyasi parti veya ideolojik görüşlerle ilişkilendirilmesi de sendikal mücadeleyi ve sendikaların bağımsızlığını zedeliyor. Bu nedenle DESKON herkesin sendikası olmayı hedefliyor. Sendika yasamızda çok yetersiz ve geri. Sendika yasasının en ileri demokratik standartlara kavuşması için de mücadele edeceğiz” dedi.

 

Türkiye’de memur sendikalarının düşük güven endeksine sahip olduğunu da kaydeden DESKON Genel Başkanı Gürkan Avcı “Türkiye’de memur sendikalarının yöneticilerine ve faaliyetlerine olan güven düşüktür. DESKON güven merkezli şeffaf bir sendikacılığı hayata geçirecektir. Sendikaların siyasi, ideolojik ve etnik aidiyetlere bulaşmasını doğru bulmuyoruz. Sendikalar çalışanların hatta tüm yurttaşların haklarını korumak ve geliştirmekle sorumlu yapılar haline gelmelidir. Türkiye’de sendikalarda bilgilendirme eksikliği ve yetersiz iletişim sorunu bulunuyor ki bu durum üyelerin rahatsız olduğu önemli bir sorunu teşkil ediyor. Sendikaların yaşadığı kurumsal yönetişim ve iletişim eksikliği sorununu DESKON olarak en baştan çözeceğiz. DESKON gerek toplu pazarlık sürecinde gerekse üyelerine sağlayacağı hukuki danışmanlık gibi hizmetleriyle yeni, proaktif, dinamik, çağdaş ve katılımcı bir sendikal örgütlenme ve sendikal mücadele kültürü ortaya koyacaktır” dedi.

 

Soru üzerine “Türkiye’de memurların ve emeklilerin Kurban Bayramı’na aç ve perişan bir şekilde girdiklerini” söyleyen DESKON Genel Başkanı Gürkan Avcı, şunları kaydetti;

 

Türkiye’de memurlar ve emekliler, yaklaşan Kurban Bayramı’na zorlu ekonomik koşullar altında giriyor. Artan enflasyon, yüksek yaşam maliyetleri ve düşük gelir seviyeleri, bu kesimleri olumsuz etkiliyor.

 

Memurlar, maaşlarının yetersizliği nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Yükselen gıda fiyatları, kira masrafları ve sağlık harcamaları, memurların geçimini zorlaştırıyor. Aynı zamanda iş barışı, iş verimi, tayin ve terfilerdeki adaletsizlikler ve yine çalışma koşullarındaki belirsizlik, memurları endişelendiriyor.

 

Emekliler ise düşük emekli maaşlarıyla geçinmeye çalışıyor. Sağlık giderleri, ilaç masrafları ve temel ihtiyaçların karşılanması, emeklilerin yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor. Emeklileri de ağır maliyetli zorunlu harcamalar ve ekonomik belirsizlik, bunalıma ve sıkıntıya sokuyor.

 

Memurlar ve emekliler, Kurban Bayramı’nda sevdikleriyle bir araya gelme umuduyla bekliyor. Ancak ekonomik sıkıntılar, bu bayramı hüzünle karşılamalarına neden oluyor.

 

Bu vesileyle, hükümetin bu kesimlerin yaşam koşullarını iyileştirmek için adımlar atmasını bekliyoruz. Memurların ve emeklilerin insanca yaşayabileceği bir Türkiye için çözüm arayışı derhal ve bir an önce neticelenmelidir.

 

DESKON olarak Adaletsizliklere Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz!

 

Türkiye’de memurlar ve emekliler, yıllardır adaletsizliklerle mücadele ediyor. Kurban Bayramı’na aç ve perişan bir şekilde girmek zorunda bırakıldı. Artık yeter!

 

Biz, çalışanlar ve emekliler olarak, hükümetin göz ardı ettiği gerçekleri dile getiriyoruz:

 

Maaşlar Yetersiz: Memurların maaşları, temel ihtiyaçları karşılamak için yetersiz. Gıda fiyatları tırmanıyor, kira masrafları artıyor, sağlık harcamaları kabusa dönüşüyor. Memurlara hakkı verilmelidir!

 

Emekliler Unutuldu: Emekliler, yıllarca çalıştıktan sonra düşük emekli maaşlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Sağlık masrafları, ilaçlar, temel ihtiyaçlar… Hepsi sırtlarında çok ağır bir yük.

 

Memurlar ve emekliler, geleceğe dönük güvencesizlik yaşıyor ki kaygı, anksiyete kabusuyla yaşıyor.

 

Sessizliği Bozuyoruz: Artık sessiz kalmıyoruz. Adaletsizliklere karşı sesimizi yükseltiyoruz. Hükümetin göz boyayan açıklamalara inanmıyoruz. Gerçekleri görüyoruz ve değişim istiyoruz.

 

Bu bayram, sevdiklerimizle bir araya gelmek istiyoruz. Ama açlık, yoksulluk ve umutsuzlukla burun buruna geliyoruz. Bu böyle gitmez!

 

Hükümeti uyarıyoruz: Memurların ve emeklilerin haklarını verin. Adaleti ve eşitliği ve insan onurunu sağlayın. Memurlar ve emekliler insan onuruna yakışır bir yaşam istiyor!

 


Rogg & Nok Sanal Hafıza Bölümü Haber Servisi:- Rogg & Nok Ekonomi Araştırma Grubu

E-Posta ile gönderilen veya direk Web sitesine yayınlanması için gönderilen yazı, fotoğraf gibi tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasal içerikli paylaşımlar TC Anayasasının;
MADDE 25: "Düşünce ve Kanaat Hürriyeti";
MADDE 26: "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti"
kapsamında Web sitemizde yapılmıştır.
Kişisel veya kurumsal Demokratik düşünce ve kanaatlerimiz engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle
"Yazar olan biz Hakkımızdaki veya kullanıcıların kullandıkları web sitesindeki yayınlanan haberler dolayısı ile olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi",
TC Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak üzere, peşinen reddederiz…

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum
Foto GaleriTÜMÜ
Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Rogg&Nok Haber- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Rogg&Nok Haber Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin roggnok@gmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir.